Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниFIFA на три роки відсторонила ексглаву Федерації футболу Іспанії за поцілунок футболістки

Він має десять днів, щоб подати апеляцію на рішення федерації

Міжнародна федерація футболу (FIFA) відсторонила колишнього президента футбольної федерації Іспанії Луїса Рубіалеса від будь-якої футбольної діяльності на три роки. Це сталося після того, як він поцілував у губи футболістку Дженніфер Ермосо під час фіналу чемпіонату світу серед жінок.

Про це йдеться в заяві FIFA.

«FIFA знову підтверджує свою абсолютну відданість повазі та захисту недоторканості всіх людей і забезпеченню дотримання основних правил гідної поведінки», – зазначили у федерації.

Рубіалеса визнали винним у порушенні 13-ї статті дисциплінарного кодексу FIFA, яка має назву «Образлива поведінка та порушення принципів чесної гри» і містить, зокрема, положення про «порушення засадничих правил пристойної поведінки». Він має десять днів, щоб подати апеляцію на рішення федерації.

Що передувало

Луїс Рубіалес під час нагородження переможців чемпіонату світу з футболу серед жінок схопив капітанку команди Іспанії Дженніфер Ермосо за обличчя й поцілував її в губи, хоча футболістка не давала на це згоди. 

Згодом Рубіалес перепросив за свій вчинок, пояснивши, що його «переповнював захват» від перемоги збірної Іспанії на чемпіонаті світу. Водночас він відмовився йти у відставку через скоєне, назвав себе «жертвою фальшивого фемінізму» і стверджував, що Ермосо давала згоду на поцілунок. 

У відповідь на ситуацію футболістки національної збірної Іспанії заявили, що не виступатимуть за команду, доки Рубіалеса не відсторонять.

24 серпня FIFA відкрила дисциплінарне провадження проти Луїса Рубіалеса через його неналежну поведінку. А федерація Іспанії з футболу розпочала внутрішнє розслідування після активації протоколу про сексуальне насильство.

26 серпня Міжнародна федерація футболу (FIFA) тимчасово відсторонила Луїса Рубіалеса. Іспанська прокуратура почала досудове розслідування, щоб з’ясувати, чи можна розцінювати інцидент із поцілунком як сексуальне насильство. 

8 вересня Дженніфер Ермосо подала скаргу до Верховного суду Іспанії проти Рубіалеса за сексуальне насильство й примус. Прокурорка Марта Дурантез Гіл повідомила, що Ермосо зазнала тиску з боку оточення Рубіалеса: вони закликали футболістку запевнити інших, що поцілунок відбувся за згоди.

11 вересня Луїс Рубіалес пішов з посади президента футбольної федерації Іспанії.

Також на тлі скандалу понад 200 жінок з усієї Іспанії анонімно поділилися особистим досвідом сексизму чи зловживання владою на робочому місці.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.