Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОрганізатори цьогорічного «ХарківПрайду» поскаржилися на цензуру з боку місцевих чиновників

Їхній рекламній кампанії завадили

Організатори цьогорічного «ХарківПрайду» повідомили, що зіткнулися з перешкодами під час підготовки події. Як пише «Детектор медіа», ці перешкоди чинила місцева влада, яка заборонила «ХарківПрайду» розміщувати свою рекламу в місті.

«У нас була запланована рекламна кампанія. Планували вийти на майданчики метрополітену, але вони відмовили. Переорієнтувалися на зовнішню рекламу на вулицях Харкова. Знову отримали відмову. На цьому ж етапі агенція, яка займалася розміщенням реклами, узагалі відмовилася від співпраці», – повідомила асистентка проєктів ХЖО «Сфера», співорганізаторка «ХарківПрайду» 2023 Софія Єніна. 

Про прайд мали дізнатися пасажири 14 станцій харківського метрополітену. Початок кампанії було заплановано на 21 серпня, проте матеріали так і не розмістили. Згодом представниця агенції повідомила про відмову, а також зазначила, що офіційної відмови вони не зможуть надати, оскільки «все це узгоджується з метрополітеном неофіційно».

Організатори повідомили, що направили звернення до харківського міського голови щодо розміщення соціальної реклами, а також адвокатські запити до ТОВ «РА МЕГАПОЛІС» і до КП «Харківський метрополітен» щодо причин, що стали на заваді в розміщенні соціальної реклами.

За твердженням депутата міської ради Дмитра Булаха, «ХарківПрайд» не єдині, хто стикнулися з перепонами розміщення реклами в місті. За його словами, різноманітні випадки цензури чи перешкоджання діяльності стосувалися також інших активістів.

П’ятий «ХарківПрайд», присвячений правам ЛГБТК+ людей, відбувався з 23 серпня по 2 вересня в Харкові. Він мав гасло «Гуртуємося заради Перемоги».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.