Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниГолова КНР Сі Цзіньпін заявив, що жінки повинні створити «нову тенденцію сім’ї»

Хороше виконання «жіночої роботи» повʼязане з «сімейною й соціальною гармонією»

Голова КНР Сі Цзіньпін заявив, що жінки відіграють вирішальну роль і повинні створити «нову тенденцію сім'ї». Про це пише Reuters із посиланням на китайські ЗМІ.

У коментарях, яке опублікувало державне інформаційне агентство Сіньхуа, Сі Цзіньпін сказав, що роль жінок була частиною дискусії з новою командою керівництва Всекитайської федерації жінок, яка діє при Комуністичній партії.

За словами голови КНР, хороше виконання «жіночої роботи» повʼязане не лише з тим, що жінки займаються власним розвитком,  але й із «сімейною й соціальною гармонією, національним розвитком і прогресом». Сі Цзіньпін заявив, що необхідно «активно культивувати нову культуру шлюбу й дітонародження, а також посилити вплив на погляди молоді на шлюб, дітонародження й сімʼю».

Боротьба з низькою народжуваністю в Китаї

Нині в Китаї намагаються підвищити рівень народжуваності. За оцінками державних ЗМІ, коефіцієнт народжуваності в країні, який і так є одним із найнижчих у світі, у 2022 році впав до рекордно низького рівня – 1,09.

Багато жінок у Китаї відмовляються народжувати через високі витрати на догляд за дітьми й ризик втратити кар’єру. Окрім того, на це рішення впливають гендерні стереотипи й дискримінація, а також занепокоєння молоді щодо стану китайської економіки.

За останні два роки влада Китаю запроваджувала заходи, спрямовані на підвищення народжуваності в країні. Наприклад, повіт Чаншань на сході Китаю пропонував парам, у яких наречена молодша 25 років, «винагороду» в розмірі 1000 юанів (137 доларів). А в понад 20 містах Китаю запускали пілотний проєкт із заохочення до шлюбів і народження дітей.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.