Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США активісти вимагають реабілітувати жінок, яких судили за чаклунство понад 300 років тому

Вони створили петицію із закликом виправдати постраждалих

Група правозахисників з американського штату Массачусетс закликають виправдати понад 200 людей (більшість із них жінки), яких у XVII столітті засудили за нібито чаклунство. Про це пише The Washington Post.

Правозахисники ініціювали проєкт The Massachusetts Witch-Hunt Justice Project і створили петицію про виправдання людей, які постраждали від «полювання на відьом» у Массачусетсі. 

«Ми шукаємо всіх мешканців штату Массачусетс, які не були виправдані в Салемському й Бостонському процесах над відьмами, і прагнемо добитися вибачення перед усіма постраждалими», – сказав очільник проєкту Джошуа Гатчінсон.

Процеси над відьмами в штаті відбувалися між 1638 і 1693 роками. У цей період щонайменше 217 осіб були звинувачені в чаклунстві. Із них 209 постали перед судом, були допитані, заарештовані та/або ув'язнені. 

«Виправдовуючи постраждалих у минулому, ми вшановуємо мертвих, навчаємо живих, зменшуємо потенціал майбутніх полювання на відьом і наголошуємо, що ми виступаємо проти насильства над людьми, яких звинуватили у відьомстві.

Виправдання – це спосіб засвідчити нашу повагу до поколінь, які жили до нас, і заспокоїти нащадків постраждалих. Це також можливість винести багато уроків, які можна застосувати сьогодні. Ділячись історією полювання на відьом у минулому, ми вчимося виявляти й припиняти подібні репресивні дії в сьогоденні», – ідеться на сайті ініціативи.

Нагадаємо, у травні Сенат американського штату Коннектикут виправдав 12 жінок і чоловіків, засуджених за чаклунство понад 370 років тому.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.