Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Німеччині сексуальне насильство на війні визнали воєнним злочином

Карати винних зможуть навіть у разі, якщо правопорушення відбулися в інших країнах

Уряд Німеччини 1 листопада схвалив законопроєкт, який кваліфікуватиме сексуальне насильство в зонах воєнних дій як воєнний злочин і злочин проти людяності. Про це пише DW.

Згідно із законопроєктом, склади воєнних злочинів і злочинів проти людяності адаптують і додадуть до них сексуальне насильство, сексуальне рабство й примусовий аборт. Визнання таких дій злочинами проти людяності й воєнними злочинами дасть змогу в майбутньому притягати винних до відповідальності в Німеччині, навіть якщо правопорушення відбулися в інших країнах.

Федеральна міністерка у справах сім’ї Ліза Паус привітала рішення уряду: «Сексуальне насильство, особливо щодо жінок, уже давно як тактичну зброю систематично використовують терористи в збройних конфліктах по всьому світу», – заявила Паус агентству AFP.

За словами міністерки, новий законопроєкт – це також реакція федерального уряду Німеччини на злочини, вчинені під час нападу росії на Україну. 

Крім того, міністерка згадала про близькосхідний конфлікт, висловивши обурення організованим і демонстративним сексуальним насильством бойовиків ХАМАС над єврейськими жінками під час терористичної атаки на Ізраїль.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.