Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУв’язнена журналістка й активістка Ірина Данилович перенесла інсульт у СІЗО Сімферополя

Імовірно, інсультів було кілька

Кримська правозахисниця, журналістка Ірина Данилович перенесла один чи навіть декілька інсультів, коли перебувала в СІЗО Сімферополя. Про це розповіла менеджерка проєктів Центру прав людини ZMINA Вікторія Нестеренко.

Ірину Данилович у серпні цього року етапували до росії, вона перебуває в жіночій виправній колонії №7 у місті Зеленокумськ Ставропольського краю. Лише там стало відомо, що журналістка перенесла інсульт, завдяки вимогам від правозахисників їй зробили аналізи й МРТ. Також відомо, що Данилович в ув’язненні захворіла на отит.

«Вона постійно скаржилася на те, що в неї погіршується стан здоров’я. Жодного разу їй медичну допомогу не надали. Хоча правозахисники і її родичі постійно порушували це питання. У результаті вона оглухла на одне вухо», – нагадала Нестеренко.

Вона наголосила на тому, що ненадання медичної допомоги є одним із механізмів тиску на політв’язнів і на журналістів, ув’язнених у росії і в тимчасово окупованому Криму.

Нагадаємо, окупанти затримали Ірину Данилович 29 квітня 2022 року по дорозі з Коктебеля у Феодосію, коли вона їхала з роботи. Окупаційний «суд» Феодосії 28 грудня 2022 року засудив журналістку до семи років позбавлення волі за звинуваченням у незаконному зберіганні й виготовленні вибухових речовин. Ірина Данилович своєї вини не визнала.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.