Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСексуальне насильство в Антарктиді: на станцію «Мак-Мердо» відправлять слідчих

Працівниці станції скаржилися на систематичне сексуальне насильство

Наглядовий офіс, який контролює американський Національний науковий фонд (NSF), відправить слідчих на дослідницьку станцію США «Мак-Мердо» в Антарктиді. Працівниці станції скаржилися на систематичне сексуальне насильство.

Слідчі від Офісу генерального інспектора NSF перебуватимуть на станції з 4 по 17 листопада, повідомляє Associated Press.

Очільниця штабу Офісу генерального інспектора NSF Ліза Вондер Хаар повідомила: «Ми перебуваємо в процесі розширення нашої слідчої місії, щоб включити розслідування кримінальних правопорушень, які відбуваються в Антарктиді. Ідеться, зокрема, про сексуальне насильство, образливі сексуальні контакти й переслідування».

Вондер Хаар додала, що спеціальні агенти з липня дистанційно реагують на скарги працівників в Антарктиці й планують бути присутніми там упродовж майбутніх років.

Тимчасом Національний науковий фонд продовжує розв’язувати проблему із сексуальними домаганнями на станції. Зокрема, агенція призначила спеціальну помічницю директора, яка зосередиться на запобіганні сексуальному насильству й домаганням і реагуванні на них.

У 2022 році Національний науковий фонд опублікував звіт, у якому зазначалося: 59% жінок зазнали домагань або нападів під час роботи на станції «Мак-Мердо», а 72% жінок відповіли, що неналежна поведінка є проблемою в Антарктиді.

Associated Press провели розслідування й виявили, що скарги працівниць на домагання чи напади не сприймали серйозно, унаслідок чого на робочому місці формувалася ворожа для жінок атмосфера.

В одному випадку жінка поскаржилася на те, що її обмацав колега. Однак зрештою її скаргу проігнорували, а вона була вимушена продовжувати працювати з кривдником. Ще одну жінку звільнили після того, як вона поскаржилася на сексуальне насильство. Інша працівниця розповіла, що керівництво на базі перекваліфікувало її звинувачення зі зґвалтування на домагання.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.