Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОчільника МЗС Хорватії розкритикували за те, що він поцілував міністерку Анналену Бербок

Міністр пояснив, що це було на знак вітання

Міністр закордонних справ Хорватії Гордан Грлич Радман потрапив у скандал після того, як спробував поцілувати міністерку закордонних справ Німеччини Анналену Бербок. Про це пише BBC.

Інцидент трапився під час групового фото міністрів закордонних справ країн-членів ЄС, які 2 листопада проводили зустріч у Берліні. Спочатку Грлич Радман потиснув руку Бербок, а тоді спробував її поцілувати. Німецька міністерка ухилилася від поцілунку.

Згодом Грлич Радман пояснив, що після прибуття до Берліна він зустрівся з Бербок лише в момент групового фото й таким способом привітався. Очільник МЗС Хорватії перепросив за свої дії. 

«Не знаю, у чому була проблема. Я не сприйняв це так, я цього не усвідомив. Ми завжди щиро вітаємо одне одного. Це душевні стосунки між колегами», – пояснив він.

Видання Bild зазначило, що близькі до Анналені Бербок джерела також розцінили поцілунок Грлич Радмана як спробу привітати німецьку міністерку. Водночас поцілунок викликав критику з боку хорватських ЗМІ й правозахисників, зокрема, Грлич Радмана звинуватили в тому, що він зганьбив Хорватію.

«Насильницьке цілування жінок також називають насильством, чи не так?» – написала колишня прем’єр-міністерка Хорватії Ядранка Косор.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.