Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУперше жінка працювала четвертою суддею на матчі англійської Премʼєр-ліги

Матч відбувся 4 листопада

Англійська арбітриня Ребекка Велч стала першою жінкою, яка відпрацювала матч англійської Премʼєр-ліги в статусі четвертої (резервної) арбітрині. Про це пише «Суспільне Спорт» із посиланням на сайт АПЛ.

Велч увійшла до бригади суддів на чолі з Джоном Бруксом, яка розсудила матч 11 туру чемпіонату Англії між «Фулгемом» і «Манчестер Юнайтед». Він відбувся в суботу, 4 листопада.

Ребекка Велч розпочала карʼєру футбольної судді у 2010 році. У 2021 році вона стала першою жінкою, що розсудила матч EFL у статусі головної арбітрині. Після цього Велч працювала на матчах Кубка Англії й Чемпіоншипа, також у статусі першої в історії головної арбітрині цих змагань. Велч увійшла до списку рефері на жіночий чемпіонат світу-2023, розсудила три матчі турніру.

Першою жінкою-арбітринею в історії АПЛ є Венді Томс, яка у 1997 році працювала на матчі в статусі бокової судді. А в листопаді 2022 року Стефані Фраппар стала першою жінкою, яку призначили на матч чоловічого чемпіонату світу в ролі головної судді. Вона відпрацювала матч третього туру між Німеччиною й Коста-Рикою.

Першою суддею з України, яка ввійшла до елітної категорії рефері FIFA, є Катерина Монзуль. Із 2016 року вона працює на матчах чоловічої української Премʼєр-ліги, а у листопаді 2020 року вперше обслуговувала матч чоловічих збірних.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.