Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Ірані жінку засудили до смертної кари за подружню зраду

За традиціями жінку мали забити камінням

Іранський суд засудив жінку до смертної кари за подружню зраду. Про це пише Radio Free Europe.

Торік чоловік жінки за допомогою камери спостереження дізнався, що його дружина мала стосунки з іншим чоловіком, після чого він звернувся до поліції. Жінка пояснила свої дії тим, що відчувала самотність. А чоловік, якого звинуватили разом із нею, стверджував, що не знав про сімейний стан жінки. Утім, його засудили до ударів батогом.

Кримінальний кодекс Ірану, заснований на ісламському праві, традиційно передбачає побиття камінням за подружню зраду. Однак ісламські лідери перейшли до страти як альтернативи. Жінка може оскаржити вирок, і, якщо це буде вдало, то її покарання пом’якшать.

«Жахливо, що в країні-члені ООН, яка нещодавно головувала в Соціальній раді з прав людини, такі драконівські покарання за сексуальні стосунки за взаємною згодою не тільки передбачаються, але й виконуються», – сказав правозахисник Махмуд Амірі Могадам, член Іранської організації з прав людини, що базується в Норвегії.

Кількість страт в Ірані різко зростає, особливо після масових протестів, що прокотилися країною минулого року після смерті 22-річної Махси Аміні, яку затримали за неправильне носіння хіджаба. Amnesty International заявляє, що в Ірані страчують більше людей, ніж у будь-якій іншій країні світу, окрім Китаю.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що Іран проводить смертні кари «з тривожною швидкістю», стративши щонайменше 419 осіб за перші сім місяців 2023 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.