Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЛауреатка Нобелівської премії миру Наргес Мохаммаді розпочала голодування у вʼязниці

Вона вимагає доступу до медичної допомоги й скасування обовʼязкового носіння хіджаба

Іранська правозахисниця, лауреатка цьогорічної Нобелівської премії миру Наргес Мохаммаді 6 листопада оголосила голодування у в’язниці. Про це пише Associated Press.

Причиною голодування стало те, що їй та іншим ув’язненим не надають медичну допомогу. Також Мохаммаді виступила проти обовʼязкового носіння хіджаба для жінок в Ірані. У заяві групи підтримки правозахисниці йдеться, що Ісламська Республіка несе відповідальність за все, що трапиться з Мохаммаді.

Про голодування Мохаммаді повідомила своїй родині в листі, який надіслала з вʼязниці. У ньому йдеться, що вона разом з адвокатом упродовж кількох тижнів домагалися переведення до спеціалізованої лікарні для лікування серця і легенів. У листі не уточнювалося, які саме захворювання має Мохаммаді. Відомо, що їй робили ехокардіограму серця.

Наразі іранські офіційні особи й підконтрольна державі телевізійна мережа на момент публікації не визнали голодування Мохаммаді, що є звичайною практикою у випадках з активістами в Ірані. Місія Ірану в ООН також на той час не відповіла на запит про коментар.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.