Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Південній Кореї чоловік побив жінку, бо подумав, що вона феміністка

Усе через те, що жінка мала коротке волосся

У Південній Кореї чоловік побив продавчиню в магазині, бо подумав, що вона феміністка. Про це пише BBC.

Інцидент трапився в місті Джиньу. Пізно вночі до місцевого магазину зайшов молодий чоловік і побив продавчиню, унаслідок чого вона отримала серйозну травму вуха. Також чоловік напав на іншого відвідувача магазину, який намагався втрутитися в інцидент. Він отримав переломи плеча й на обличчі через удар стільцем. Напад продовжувався, доки не приїхала поліція.

За даними правоохоронців, чоловік напав на жінку через те, що вона мала коротке волосся, тож він припустив, що вона феміністка. «Я шовініст і вважаю, що феміністки заслуговують на те, щоб на них нападали», – сказав нападник. 

Влада повідомила, що нападник був у нетверезому стані й раніше йому діагностували шизофренію. Водночас сам чоловік заперечує деякі звинувачення, стверджуючи, що був пʼяний і не памʼятає інциденту.

Серед економічно розвинених країн Південну Корею часто називають однією з найгірших країн для жінок, які працюють. В останні роки антифеміністичні настрої в Південній Кореї поширилися, особливо серед молодих чоловіків, які вважають, що також страждають від дискримінації, а фемінізм називають чоловіконенависництвом.

Жінки з коротким волоссям і раніше ставали обʼєктами нападів у Південній Кореї, оскільки таку зачіску часто асоціюють із фемінізмом. У 2021 році в межах вірусної кампанії солідарності жінки демонстрували свої короткі зачіски на захист олімпійської лучниці, яка виграла кілька золотих медалей на Іграх у Токіо, але отримала шквал образ в інтернеті через те, що мала коротке волосся.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.