Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПро долю Максима Буткевича нічого не відомо з серпня – батько правозахисника

Буткевич перебуває в полоні, його могли етапувати

Після засідання апеляційного суду, яке відбулося 22 серпня 2023 року, про місцеперебування правозахисника, військового, засновника «Громадського радіо» Максима Буткевича нічого не відомо. Про це «Громадському радіо» повідомив батько Максима Буткевича – Олександр.

«Адвокат Леонід Соловйов не отримав жодної відповіді на свої запити про місцеперебування Максима. У росії всі юридично узаконені норми, як і права людини, повністю ігноруються. Наприклад, Максим має право як засуджений (після вироку «суду») на листування, але листи й бандероль, які йому надсилали друзі, повернулися до них з позначкою «Переписка не положена», – повідомив Олександр Буткевич.

Після засідання апеляційного суду Максима Буткевича мали етапувати, але невідомо куди. Раніше адвокат Леонід Соловйов повідомляв, що після суду Буткевича можуть етапувати в Ростовську або Бєлгородську області росії.

Правозахисник Максим Буткевич долучився до Збройних сил України з початку березня 2022 року. Російські пропагандисти повідомили про взяття його в полон у районі захоплених пунктів Золоте й Гірське (Луганська область) 24 червня. Згодом суд «лнр» дав Буткевичу 13 років колонії за «воєнні злочини».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.