Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Рівному відкрили центр для жінок, які постраждали від насильства

Надають правову, фінансову, психологічну допомогу

У Рівному запрацював кризовий центр для жінок, які постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства, чи внаслідок воєнних дій. Про це пише «Суспільне».

Зі слів голови правління БО «Мережа 100% життя Рівне» Юрія Лазаревича, у кризовому центрі жінкам надають психологічну й правову допомогу, а також тимчасове житло. Окрім цього, жінки можуть отримати грошову допомогу, оплату транспортних або медичних послуг.

«Ми створили такий сервіс як кризова квартира, жінка може поселитися там до десяти днів. Соціальні працівники в цей час будуть працювати над довгостроковими рішеннями, наприклад, з тим самим житлом чи ще кудись потрапити, або інтегруватися, можливо, буде примирення в сімʼї. Так само можна звернутися щодо консультування або візиту до психолога», – розповів Лазаревич.

За даними поліції, на Рівненщині, як порівняти з минулими роками, фіксують приріст повідомлень про домашнє насильство в межах 25–30%. З міркувань безпеки про місце розташування кризового центру знатимуть лише поліцейські, соціальні служби, а також представники організацій, які працюють у цій сфері.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.