Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниФутболістка Дженні Ермосо отримувала погрози після скандалу з ексглавою Федерації футболу Іспанії

Вона сказала, що до такого «ніколи не звикнеш»

Футболістка Дженні Ермосо повідомила, що отримувала погрози на тлі скандалу з колишнім президентом футбольної федерації Іспанії Луїсом Рубіалесом. Він без згоди поцілував її в губи під час фіналу чемпіонату світу серед жінок. Про це пише The Guardian.

Ермосо розповіла в інтервʼю GQ Spain про те, як на неї вплинув скандал навколо інциденту: «Ці тижні були дуже складними. Мені було дуже боляче повторювати це знову і знову. Але я знаю, що повинна була це якось відпустити. Я продовжую працювати над цим із допомогою мого психолога, з яким працюю вже багато років.

Для мене психічне здоровʼя так само важливе, як щоденні тренування й сон, щоб я мала змогу виходити на поле… Мені довелося взяти на себе наслідки вчинку, який я не провокувала, який не обирала й не планувала. Мені погрожували, а до такого ніколи не звикнеш».

У вересні Ермосо не потрапила до складу збірної Іспанії, оскільки нова тренерка Монсе Томе заявила, що хоче захистити футболістку. Зараз Ермосо грає за мексиканський клуб «Пачука». 

Після інциденту в Іспанії виник рух «Se Acabo», у межах якого жінки розповідали про те, як самі стикалися з сексизмом чи зловживанням владою на робочому місці. Ермосо сказала, що цей рух має «стати початком нової ери», а сама вона використає інцидент із Рубіалесом як інструмент для боротьби за те, що, на її думку, є корисним для суспільства.

Нагадаємо, Луїс Рубіалес під час нагородження переможців чемпіонату світу з футболу серед жінок схопив капітанку команди Іспанії Дженніфер Ермосо за обличчя й поцілував її в губи, хоча футболістка не давала на це згоди. 

Згодом Рубіалес перепросив за свій вчинок, а також стверджував, що Ермосо давала згоду на поцілунок. 

24 серпня FIFA відкрила дисциплінарне провадження проти Луїса Рубіалеса через його неналежну поведінку. А федерація Іспанії з футболу розпочала внутрішнє розслідування після активації протоколу про сексуальне насильство.

8 вересня Дженніфер Ермосо подала скаргу до Верховного суду Іспанії проти Рубіалеса за сексуальне насильство й примус. А 11 вересня Рубіалес пішов з посади президента футбольної федерації Іспанії.

31 жовтня Міжнародна федерація футболу (FIFA) відсторонила Рубіалеса від будь-якої футбольної діяльності на три роки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.