Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Ізраїлі партнерів загиблих ЛГБТК+ військових прирівняли до членів родини

Це дозволить їм отримати ті ж пільги й виплати, які отримують гетеросексуальні пари

Парламент Ізраїлю ухвалив зміни до законодавства, завдяки яким квір-партнерів загиблих військовослужбовців ЦАХАЛу визнаватимуть вдовами чи вдівцями. Це дозволить їм претендувати на виплати й пільги, які доступні гетеросексуальним подружжям. Про це пише The Jerusalem Post.

Таке рішення ухвалили після смерті лейтенанта Сагі Голана, командира спеціального військового підрозділу з боротьби з тероризмом. Він загинув на війні незадовго до того, як мав одружитися зі своїм партнером Омером Оханою.

Оновлений закон тепер гарантує, що партнери загиблих солдатів ЦАХАЛу, навіть якщо це одностатеві стосунки, отримають фінансову підтримку.

Нагадаємо, в Україні зареєстрували законопроєкт №9103 «Про інститут реєстрованих партнерств», який дозволить одностатевим і різностатевим парам укладати партнерство. Воно не буде рівними шлюбу, а лише надасть партнерам статус близьких родичів. 

Законопроєкт, зокрема, допоможе ЛГБТК+ парам визначити взаємні права й обовʼязки, питання володіння майном, спадку, соціального захисту, прав у разі смерті чи зникнення партнера чи партнерки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.