Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Ватикані заявили, що транслюди можуть бути хрещеними батьками й самі приймати хрещення

Доктринальний офіс Ватикану відповів на шість запитань щодо ЛГБТК+ людей

Трансгендерні люди можуть бути хрещеними батьками в римо-католиків, свідками під час вінчань, а також самі приймати хрещення. Про це заявив доктринальний офіс Ватикану, пише Reuters.

У липні єпископ Хосе Негрі з Санто-Амаро в Бразилії надіслав до доктринального офісу шість запитань щодо ЛГБТК+ людей і їхньої участі в таїнствах хрещення й вінчання. Аргентинський кардинал Віктор Мануель Фернандес підписав цей лист, а Папа Римський Франциск схвалив його 31 жовтня.

На запитання про те, чи можна хрестити трансгендерних людей, доктринальний офіс відповів, що це можливо за певних умов і доки «немає ризику викликати публічний скандал чи дезорієнтувати вірян».

Крім того, трансгендерні люди можуть бути хрещеними батьками на розсуд місцевого священника, а також свідками під час церковного вінчання. Але місцевий священик повинен проявити «пастирську розсудливість» у своєму рішенні.

Людина, яка перебуває в одностатевих стосунках, також може бути свідком на католицькому вінчанні, оскільки чинні церковні канони не містять жодних заборон на це. Також партнери в одностатевих стосунках можуть бути хрещеним батьком чи хрещеною матір’ю, але повинні «вести життя, яке відповідає вірі».

У Ватикані також відповіли, що для хрещення дитини з одностатевої сім’ї має бути «обґрунтована надія, що вона буде виховуватися в католицькій релігії».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.