Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСуд визнав невинним чоловіка в нападі на працівницю станції «Мак-Мердо» в Антарктиді

Жінка стверджувала, що чоловік притиснув її до землі й душив

Федеральний суд присяжних у середу, 8 листопада, визнав невинним Стівена Бінемана, працівника науково-дослідної станції США «Мак-Мердо» в Антарктиді, у нападі на свою колегу. Про це пише Associated Press.

Інцидент стався в листопаді 2022 року, одна з працівниць станції звинуватила Бінемана в нападі. Вона стверджувала, що чоловік притиснув її до землі й душив, поклавши ногу їй на горло. Помічник прокурора США Мохаммад Хатіб заявив присяжним, що Бінеман накинувся на жінку після того, як вона жартома зняла його бейджик з пальто. 

Водночас сам Бінеман запевняє, що це жінка напала на нього, коли він повернувся зі святкування свого дня народження. Зі слів чоловіка, вона нібито образилася, що її не запросили на святкування, а також того дня вживала алкоголь.

Бінеман розповів, що жінка взяла його бейджик і сказала, що коли він хоче забрати його, то йому «доведеться битися» за нього. За його словами, вона схопила його за руки й упала на спину, тримаючись за нього. Бінеман також заперечив, що притискав її шию своєю ногою.

Лікар, який оглядав жінку, висловив сумнів у тому, що на неї дійсно напали. 

Після інциденту Бінемана відправили на віддалене льодовикове поле, де він мав слідкувати за дотриманням безпеки професора й трьох молодих аспірантів. Як свідчать документи, отримані AP, він залишався там упродовж цілого тижня після того, як був виданий ордер на його арешт.

Професор написав у скарзі, що Бінеман був «владним і критичним» щодо двох аспірантів у таборі і що він розповів їм про інцидент із колегою «Мак-Мердо». За словами професора, вони були вражені тим, що Бінемана призначили в команду, коли вже було відомо, що він перебуває під слідством. Сам Бінеман сказав, що скарга професора його здивувала.

Національний науковий фонд відмовився відповідати на запитання AP про те, чому Бінеману доручили виконувати критично важливу роль під час розслідування. Цей випадок порушив додаткові питання щодо ухвалення рішень в антарктичній програмі США.

Що відомо про сексуальне насильство на станції «Мак-Мердо»

Працівниці науково-дослідної станції США «Мак-Мердо» в Антарктиді повідомили про систематичні випадки сексуального домагання й насильства з боку своїх колег-чоловіків.

У 2022 році Національний науковий фонд опублікував звіт. У ньому зазначалося, що 59% жінок зазнали домагань або нападів під час роботи, а 72% жінок відповіли, що неналежна поведінка є проблемою в Антарктиді.

Associated Press провели розслідування й виявили, що скарги працівниць на домагання чи напади не сприймали серйозно, унаслідок чого на робочому місці формувалася ворожа для жінок атмосфера.

Після розголосу Наглядовий офіс, який контролює американський Національний науковий фонд (NSF), повідомив, що відправить слідчих на «Мак-Мердо». Вони перебуватимуть на станції з 4 по 17 листопада.

Фото: Wikimedia

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.