Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ тимчасово окупованому Криму заборонили проводити аборти в приватних клініках

Це нібито допоможе жінкам ухвалювати «зважене й обдумане рішення» щодо вагітності

У тимчасово окупованому Криму заборонили проводити аборти в приватних клініках. Тепер їх робитимуть лише в кримських державних лікарнях. Про це, як пише «Суспільне», повідомив «глава» окупаційного МОЗ Криму Костянтин Скорупський, якому у 2022 році СБУ повідомила про підозру за зміну медичної системи під воєнні потреби окупантів.

За словами Скорупського, усі приватні клініки тимчасово окупованого півострова вже повідомили про свою «добровільну» відмову від проведення абортів.

«Керівникам запропонували зробити свій внесок у поліпшення демографічної ситуації, відмовившись від проведення абортів. Колеги позитивно оцінили цю ініціативу», – зазначив Скорупський.

Він вважає, що це нібито допоможе жінкам ухвалювати «зважене й обдумане рішення щодо збереження або переривання вагітності».

«У всіх жіночих консультаціях Криму пацієнтки, які звернулися до гінеколога з приводу переривання вагітності, направляються на проведення психологічного доабортного консультування. Фахівці допомагають жінці розібратися в собі й мотивах свого рішення, інформують про можливі заходи підтримки з боку держави», – уточнив Скорупський.

З вересня 2024 року в росії препарати, які використовуються для переривання вагітності, внесуть до списку ліків, які будуть на предметно-кількісному обліку. Їх видаватимуть лише за рецептами встановленої форми.

Фото: Freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.