Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Латвії легалізували реєстровані партнерства

Вони стануть альтернативою шлюбу

Сейм Латвії остаточно схвалив пакет законопроєктів, за допомогою яких у країні запровадять інститут партнерства. Про це пише Delfi.

Із 1 січня 2024 року в Латвії двоє повнолітніх людей будь-якої статі, які перебувають у близьких стосунках і ведуть спільне домогосподарство, зможуть юридично укласти партнерські стосунки. Укладати партнерства зможуть не лише одностатеві пари, а загалом усі люди, які не хочуть або не можуть оформити офіційний шлюб.

Зареєстровані партнери зможуть ухвалювати рішення, пов’язані з лікуванням другого з них, коли людина у стані, у якому не може самостійно подбати про себе чи ухвалити рішення; отримують податкові пільги в разі взаємних подарунків чи позик, а також отримують низку соціальних гарантій. Наприклад, право отримати невиплачену партнеру пенсію після його смерті.

Нагадаємо, в Україні зареєстрували законопроєкт №9103 «Про інститут реєстрованих партнерств», який дозволить одностатевим і різностатевим парам укладати партнерство. Воно не буде рівними шлюбу, а лише надасть партнерам статус близьких родичів. 

Законопроєкт, зокрема, допоможе ЛГБТК+ парам визначити взаємні права й обовʼязки, питання володіння майном, спадку, соціального захисту, прав у разі смерті чи зникнення партнера чи партнерки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.