Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНацрада відреагувала на слова ведучої, яка порівняла поведінку путіна з аутизмом

Із нею провели роз’яснювальну роботу

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що Національна рада з питань телебачення та радіомовлення відреагувала на його звернення щодо заяви журналістки Ольги Нємцевої. Вона порівняла поведінку президента рф володимира путіна з аутизмом.

За словами Лубінця, Нацрада поінформувала про вжиті заходи:

  • підтверджено, що ведуча допустила упереджене й некоректне висловлювання щодо людей з аутизмом;
  • проведено роз’яснювальну роботу з ведучою щодо дотримання стандартів журналістської етики;
  • ведуча публічно вибачилась у прямому ефірі.

«Наголошую на неприпустимості порушень принципів рівності та проявів неповаги до будь-якої людини, особливо з числа вразливих груп населення, через негативні стереотипи та зашкарублі упередження. На шляху до європейської інтеграції кожен має усвідомлювати свою персональну відповідальність за формування сучасного демократичного й толерантного українського суспільства», – додав Дмитро Лубінець.

Що відомо про випадок

Ведуча телемарафону «Єдині новини» Ольга Нємцева в розмові з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком порівняла поведінку путіна з аутизмом. Під час ефіру Подоляк коментував поїздку президента рф на саміт у Китаї.

«Людина (путін – ред.) сама собі щось вигадала і про ATACMS, і про переговори. І говорить цілком серйозно: «Ви знаєте, там в Україні ми готові вже сідати за стіл переговорів». Це ще одна ознака того, що людина абсолютно вже усвідомлює, що є «ізолянтом», – сказав радник керівника Офісу президента. 

У відповідь Ольга Нємцева сказала: «Так, дуже схоже на аутизм». У соцмережах розкритикували висловлювання журналістки, звинувативши її в дискримінації людей з аутизмом.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець після інциденту відкрив провадження й звернувся до голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення.

Розлади аутистичного спектра, або аутизм, – це стан, що виникає внаслідок порушення розвитку головного мозку й характеризується вродженим і всебічним дефіцитом соціальної взаємодії й спілкування. Аутизм не лікують, проте його можна скорегувати й адаптувати людину до соціального життя. Міністерство охорони здоров’я наголошує, що аутизм не є хворобою.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.