Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЄврокомісія звертає увагу на забезпечення прав ЛГБТК+ у процесі вступу України до ЄС

Звіт Єврокомісії вказує на досягнутий прогрес і ще не розв’язані проблеми

Звіт Єврокомісії щодо готовності України до вступу в Європейський Союз охопив питання становища ЛГБТК+ спільноти у країні і ще не розв’язані проблеми в цій сфері. Про це написав правозахисний ЛГБТ центр «Наш світ».

У звіті йдеться, що в українському суспільстві за останнє десятиліття підвищується рівень толерантності до людей із різними сексуальними орієнтаціями й гендерними ідентичностями. Також зменшується кількість нападів на ЛГБТК+ людей. Проведені у 2022 році опитування показують, що більшість українців підтримують забезпечення рівних прав для ЛГБТК+ спільноти, зокрема впровадження одностатевих партнерств.

«Уряд чітко висловлює свою підтримку прав ЛГБТК+ людей, боротьбі зі злочинами на ґрунті ненависті й дискримінацією. Наявне законодавство, наприклад Кодекс законів про працю, уже забезпечує певний рівень захисту від дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації, і реформи для забезпечення рівних прав тривають», – зазначається у звіті.

Водночас у звіті наголошується, що Україна має вжити більше заходів, щоб забезпечити рівні права для ЛГБТК+ спільноти. 

«Потрібні зміни до положень Сімейного кодексу, який зараз дискримінує одностатеві пари, як порівняти з неодруженими парами протилежної статі. У березні 2023 року депутати внесли до парламенту законопроєкт про легалізацію одностатевих шлюбів, й уряд зобов’язався затвердити законопроєкт до кінця 2023 року», – ідеться в документі.

Фото: Facebook/KyivPride

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.