Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОпитування: 25% матерів вважають своє місце проживання небезпечним

У лютому про це заявляли 21% опитаних

Нове опитування Соціологічної групи «Рейтинг» засвідчило, що 25% матерів вважають своє місце проживання небезпечним. Для порівняння, у лютому про це заявляли 21% опитаних.

Також опитування показало, що матері в Україні потребують різноманітної допомоги: 38% вказали, що їм потрібна фінансова допомога, 14% – допомога в забезпеченні необхідними продуктами харчування, а 13% потребують непродовольчої допомоги (одяг, предмети гігієни, ковдри тощо).

54% опитаних матерів вважають, що можливість батьків вирішувати питання, пов’язані з вихованням і розвитком дітей, погіршилася, як порівняти з періодом до повномасштабного вторгнення. Лише 15% відзначили поліпшення, а 25% вважають, що нічого не змінилося. Ті, чиє фінансове становище зараз є найгіршим, найчастіше говорили про погіршення.

Найчастіше про такі труднощі говорили матері з Києва (67%). Серед матерів з високим доходом відчуття погіршення зафіксовано в 41%, у малозабезпечених – серед 59%, з найнижчим доходом – у 54%. 

Крім того, 62% матерів повідомили, що їхні діти стали свідками або пережили події, пов’язані з війною. Багато дітей бояться гучних звуків (48%) і проявляють дратівливість (37%). Водночас понад 70% матерів оцінили психічне й фізичне здоров’я своїх дітей як добре або дуже добре. 

Опитування проводили з 29 жовтня до 2 листопада серед матерів дітей віком 3–17 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму й Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний звʼязок. Вибіркова сукупність – 2000 респондентів. Метод опитування – телефонні інтервʼю з використанням компʼютера. 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.