Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Ірпені проведуть забіг у межах акції «16 днів активізму проти насильства». Як долучитися

Це прояв небайдужості до людей, які пережили травматичний досвід

На площі Шевченка в Ірпені 26 листопада проведуть забіг під гаслом Acting for survivors. Його приурочили до Міжнародної акції «16 днів активізму проти насильства». Про це повідомили в пресслужбі Київської обласної військової адміністрації.

Там зазначили, що забіг є «солідарним проявом небайдужості учасників/ць до осіб, які пережили й досі переживають травматичний досвід, і заохоченням до турботи про ментальне й фізичне здоров’я».

«Для проведення забігу було вибрано Ірпінь, який був частково окупованим, зруйнованим на 75% унаслідок військових дій та евакуйованим на 90%. Вулицями, на яких пройде забіг, здійснювалась евакуація мешканців самостійно і з допомогою волонтерів, адже вони прямують до мосту «Дорога життя», який був єдиним можливим шляхом покинути місто», – ідеться в повідомленні.

Після завершення забігу естафету передадуть іншим містам України й представникам української діаспори у Чикаго, США. Щоб узяти участь, потрібно зареєструватися за посиланням

Долучитися до забігу можна безкоштовно, проте охочі можуть залишити донат Благодійній організації Help heroes of Ukraine. 

Організатором забігу є громадська організація UA Experts.

«16 днів активізму проти насильства» – щорічна міжнародна кампанія, яка стартує 25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, і завершується 10 грудня, у День прав людини. Кампанія має на меті привернути увагу до гендерно зумовленого насильства й закликати долати будь-які його прояви.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.