Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Конго жінки зазнали сексуального насильства від працівників ВООЗ. Їм виплатили $250 «компенсації»

Сума компенсації менша за добові витрати деяких чиновників ООН, які працюють у Конго

Всесвітня організація охорони здоровʼя виплатила по 250 доларів «компенсації» жінкам, які зазнали сексуального насильства з боку співробітників ВООЗ під час ліквідації лихоманки Ебола в Конго. Про це пише Associated Press.

На початку року до країни приїжджала Гаї Гамхеваге, яка керує зусиллями організації щодо запобігання сексуальному насильству. Вона мала проаналізувати ситуацію з найбільш відомим сексуальним скандалом в історії ВООЗ, що трапився в Конго.

Відповідно до внутрішнього звіту організації, під час поїздки Гамхеваге зустріла одну з потерпілих жінок. Вона народила дитину з «вадою розвитку, яка потребує спеціального медичного лікування», що означає ще більші витрати для молодої матері в одній з найбідніших країн світу.

Тому ВООЗ, щоб допомогти потерпілим, виплатила по 250 доларів компенсації щонайменше 104 жінкам, які повідомили, що зазнали сексуального насильства або експлуатації з боку співробітників організації.

Зазначають, що сума компенсації на одну жінку менша за добові витрати деяких чиновників ООН, які працюють у столиці Конго, і лише на 19 доларів більша, ніж отримувала Гамхеваге на день під час свого триденного візиту.

Ця сума покриває типові витрати на проживання протягом менш ніж 4 місяців у країні, де багато людей виживають менш як на 2,15 долара на день.

Загальна сума у 26 тисяч доларів, яку ВООЗ надала потерпілим жінкам, становить приблизно 1% від 2 мільйонів доларів «фонду допомоги постраждалим». ВООЗ створила його для людей, які зазнали сексуальних домагань, головним чином у Конго.

Відомо, що жінки перед тим, як отримати гроші, повинні були пройти навчальні курси. Вони мали допомогти їм розпочати «діяльність, що приносить дохід».

Водночас багато жінок у Конго, які зазнали сексуального насильства, досі не отримали жодних виплат. Минулого місяця ВООЗ заявила в конфіденційному документі, що близько третини відомих потерпілих «неможливо знайти». Ще майже десяток жінок відмовилися від грошової «компенсації».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.