Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗаступниця міністра оборони заявила, що жінки в армії повинні мати рівні можливості з чоловіками

Досі існують стереотипи, які заважають досягти гендерної рівності в армії

Заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова наголосила, що жінки в Збройних силах України повинні мати рівні права й можливості з чоловіками. Про це повідомляє пресслужба Міноборони України.

Калмикова провела робочу нараду з питань забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, запобігання й протидії насильству за ознакою статі. У ній брали участь штатні й позаштатні радники з гендерних питань ЗСУ, а також представники оборонного відомства.

Під час наради обговорили проблеми й актуальні потреби жінок, які служать у ЗСУ, а також звернули увагу на питання розвитку системи гендерної рівності. 

Учасники наради наголосили на тому, що за останній час Україна зробила великий крок уперед щодо забезпечення гендерної рівності в армії, але досі існують стереотипи, які заважають досягти її цілком. Насамперед це стосується збільшення кількості жінок на посадах командирів підрозділів й усунення штучних проблем, пов’язаних із їх просуванням по службі в бойових частинах.

«Сьогодні на полі бою в Україні ми маємо найбільшу кількість жінок у новітній світовій історії. Вони проявляють себе не лише як гарні військові фінансистки чи лікарки, але й як сміливі військовослужбовиці, які віддано захищають свою Батьківщину. Наше завдання зробити все, щоб вони могли будувати кар’єру», – наголосила Наталія Калмикова.

Жінки в ЗСУ

За даними Міноборони, станом на жовтень 2023 року кількість жінок у Збройних силах зросла на 40%, як порівняти з 2021 роком. Тепер у війську служить майже 43 тисячі жінок. У відомстві зазначають: це стало можливим завдяки тому, що Україна інтегрує в ЗСУ стандарти НАТО й принципи резолюції Ради Безпеки ООН, які гарантують рівні права жінок і чоловіків у війську. 

Опитування групи «Рейтинг», опубліковане у червні цього року, показало: майже 50% українців вважають, що між жінками й чоловіками в ЗСУ немає нерівності. Водночас військовослужбовиці скаржилися на дискримінацію, випадки сексуальних домагань і недостатнє забезпечення, зокрема в питанні військової форми.

Раніше ми говорили з військовослужбовицями про те, як змінилася ситуація з жіночою формою і як її наявність впливає на сприйняття жінок в армії.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.