Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЦерква Англії проводитиме служби з благословення одностатевих пар

Поки що на пробній основі

Генеральний синод Англіканської церкви підтримав запровадження спеціальних служб із благословення одностатевих пар. Поки що їх проводитимуть на пробній основі, повідомляється на сайті церкви.

Під час зустрічі в Лондоні синод проголосував за поправку, яку вніс єпископ Оксфордський Стівен Крофт. Вона дозволяє запровадити окремі служби для одностатевих пар, засновані на текстах, відомих як «Молитви любові та віри» – це збірка молитов і читань для одностатевих пар, які «люблять одне одного й бажають подякувати за цю любов і відзначити її у вірі перед Богом».

У жовтні Палата єпископів погодилася рекомендувати «Молитви любові та віри» для використання в наявних церковних службах. Імовірно, це відбудеться вже до середини грудня, повідомили в синоді.

Палата єпископів також погодилася, що окремі богослужіння, засновані на «Молитвах любові та віри», можуть отримати офіційний дозвіл згідно з канонічним правом Церкви Англії впродовж наступних двох років.

Проте цього місяця Генеральний синод вніс поправку, яка дозволяє почати такі богослужіння раніше, але на пробній основі. Це дозволить проводити перші окремі служби для одностатевих пар до затвердження постійного дозволу.

Напередодні Папа Римський Франциск припустив, що католицька церква зможе благословляти одностатеві пари.

Фото: instagram/thechurchofengland

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.