Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини60 працівниць Міноборони Великої Британії заявили про сексуальне насильство й домагання

Жінки вирішили поскаржитися «після багаторічних спроб мʼяко й дипломатично поліпшити культуру зсередини»

60 високопоставлених жінок з Міністерства оборони Великої Британії поскаржилися на «ворожу» атмосферу у відомстві, зокрема на сексуальне домагання й насильство з боку колег-чоловіків. Про це пише The Guardian.

У жовтні постійний секретар МО Великої Британії Девід Вільямс отримав листа, у якому група працівниць анонімно описала пережиті зловживання. Вони розповіли, що колеги-чоловіки торкалися їх неналежним чином, говорили сексистські жарти й дискримінували. Також жінки стверджують, що група військових офіцерів вела таблицю в Excel, де рейтингували жінок з огляду на їхню зовнішність і припущення про те, «якими вони є в ліжку».

«Нас перебивають під час зустрічей, ми стаємо обʼєктом принизливих висловлювань, отримуємо небажану увагу і стикаємося з сексуальними домаганнями, зокрема з навʼязливими поглядами, сексуалізованими коментарями й зауваженнями про те, що ми носимо, який вигляд маємо і як пахнемо», – ідеться в листі.

Описані свідчення містять перелік імовірних інцидентів, які трапилися як у штаб-квартирі міністерства в Лондоні, так і на закордонних базах. Більшість із них, як зазначається, відбулися «зовсім нещодавно». 

Жінки повідомили, що на їхні скарги не реагували належним чином. Деякі з них повідомили, що пережиті зловживання на роботі негативно вплинули на їхній психічний стан і тепер змушують їх відчувати постійний страх.

У листі йдеться, що описані свідчення є лише частиною «надзвичайної кількості тривожного досвіду», з яким стикаються жінки в міністерстві. Вони зазначили, що написали листа «після багаторічних спроб мʼяко й дипломатично поліпшити культуру зсередини».

Реакція міністерства

У Міноборони Великої Британії відповіли, що «глибоко стурбовані» ситуацією.

«Ми вживаємо заходів для вирішення порушених питань. Жодна жінка не повинна відчувати себе в небезпеці у сфері оборони, і така поведінка не буде толеруватися», – зазначили у відомстві. 

Постійний секретар МО Девід Вільямс відповів, що «розчарований й обурений» через свідчення жінок. Він запевнив, що до їхніх скарг «ставляться серйозно і вживатимуть відповідні заходи». Вільямс повідомив, що про ситуацію доповіли очільнику штабу оборони Великої Британії Ентоні Радакіну.

Речник міністра оборони Великої Британії сказав, що був «глибоко вражений» заявами жінок: «Такій поведінці 1970-х років абсолютно не місце на сучасному робочому місці, і він (міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс – ред.) хоче, щоб міністерство вжило швидких і конкретних заходів для її викорінення».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.