Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новиниросія стала лідером порушників прав журналісток серед європейських країн – CFWIJ

Країна здійснила майже 20% усіх порушень у Європі

Серед європейських країн росія стала лідером порушників прав журналісток: країна здійснила майже 20% усіх порушень у Європі. Багато з них сталися на передовій в Україні з моменту вторгнення рф у лютому 2022 року. Про це йдеться у звіті коаліції «Жінки в журналістиці» (CFWIJ), пише «Суспільне».

«Російські сили намагаються залякати вільну пресу в Україні не лише прямими нападами на життя журналістів. Вони також використовують затримання, насильницькі зникнення й кримінальне переслідування як тактику, щоб змусити замовкнути працівників ЗМІ і їхніх родичів.

Журналістки, як-от Ірина Левченко й Лутфіє Зудієва, були неправомірно затримані. Тим часом Ірині Данилович, яка перебуває за ґратами з весни 2022 року, російські військові відмовили у медичній допомозі у в’язниці в Криму, що призвело до втрати слуху», – ідеться у звіті.

CFWIJ й 23 інші організації зі свободи преси закликали міжнародні організації вжити заходів проти росії й притягнути її до відповідальності за військові злочини проти журналістів.

«Неможливо переоцінити терміновість захисту свободи преси й забезпечення безпеки жінок-журналісток», – зазначили в організації.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.