Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУперше Міністерство оборони Люксембургу очолила жінка

Раніше вона працювала на дипломатичних посадах і була міністеркою фінансів

Колишня міністерка фінансів Люксембургу Юріко Бакес очолила Міністерство оборони країни. Вона стала першою жінкою на цій посаді. Про це повідомляє «Європейська правда».

Новий уряд Люксембургу на чолі з лідером Християнсько-соціальної народної партії Люком Фріденом офіційно прийняв повноваження у п’ятницю, 17 листопада. Юріко Бакес в уряді обійматиме посади міністерки оборони, міністерки з питань гендерної рівності й різноманітності, а також міністерки мобільності й громадського транспорту.

Бакес представляє Демократичну партію, яка входить до коаліції разом із Християнсько-соціальною народною партією. Нова очільниця Міноборони народилась у Японії, у родині люксембурзьких експатріатів, де навчалася до переїзду в Лондон.

Раніше Бакес працювала на дипломатичних посадах в МЗС Люксембургу, була представницею Європейської комісії в цій країні і стала першою жінкою на посаді керівника адміністративного представництва Великого герцога Люксембурзького Анрі.

Із 2021 по 2023 рік Бакес була міністеркою фінансів Люксембургу, де очолювала зусилля з урегулювання економічної кризи, спричиненої повномасштабним вторгненням росії в Україну. Також Юріко Бакес активно висловлювалася на підтримку Києва.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.