Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Австралії кожен десятий чоловік мав сексуальні стосунки з неповнолітньою людиною – дослідження

А майже кожен шостий чоловік мав сексуальний потяг до людини молодше 18 років

В Австралії 9,4% опитаних чоловіків повідомили, що мали сексуальні стосунки з неповнолітніми. Це приблизно один мільйон австралійських чоловіків. Про це пише The Guardian із посиланням на дослідження Університету Нового Південного Вельсу (UNSW).

У межах дослідження опитали 1945 чоловік в Австралії й виявили: 4,3% з них вели з неповнолітніми переписки сексуального характеру, а 2,5% дивилися порно за участі людей молодше 18 років. Також 3,2% опитаних чоловіків повідомили, що в дорослому віці мали сексуальний контакт із неповнолітніми. А майже кожен шостий чоловік (15,1%) мав сексуальний потяг до людини молодше 18 років.

Водночас зазначають, що вік згоди в Австралії становить 16 або 17 років, залежно від штату.

Дослідження доповнює результати іншого дослідження, яке вивчало випадки сексуального насильства над дітьми в Австралії. Відомо, що близько 23,7% австралійців зазнали сексуального насильства в дитинстві; близько 8,7% примушували до сексу. Більш ніж кожна третя австралійська дівчинка зазнала сексуального насильства в дитинстві.

Дослідження UNSW також виокремило дві групи сексуальних злочинців, які кривдили неповнолітніх: перша мотивована сексуальним інтересом до дітей, а друга вчиняє такі злочини із «ситуативних або конʼюнктурних причин».

Також дослідження виявило існування великої групи чоловіків, які вдаються до грумінгу – це процес, коли дорослий створює довірливі стосунки з дитиною або підлітком із метою подальшого емоційного або сексуального насильства. Згідно з дослідженням, це чоловіки, які мають високий статус у суспільстві, вищі доходи, зазвичай одружені й працюють у галузі, де вони мають доступ до дітей.

Дослідження також показало, що кривдники частіше самі зазнавали сексуального насильства або мали негативний досвід у дитинстві, страждали від тривоги, депресії й алкогольної залежності.

Доцент кафедри кримінології в Університеті Південно-Східної Африки Майкл Солтер, який допомагав у розробленні дослідження, прокоментував результати: «Люди повинні запитати себе: у суспільстві стільки постраждалих, стільки життів, на які вплинуло пережите в дитинстві сексуальне насильство, але порівняно мало чоловіків перебувають у вʼязниці за цей злочин. То хто ж несе відповідальність за всю цю шкоду? Саме на це звертає увагу наше дослідження».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.