Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУряд Італії планує посилити захист жінок у країні на тлі підвищення рівня насильства

Напередодні в країні знайшли мертвою дівчину, яка зникла після зустрічі з колишнім партнером

Уряд Італії планує розширити заходи із захисту жінок у країні й розпочати кампанію з підвищення обізнаності громадськості про феміцид – умисне вбивство жінки через її стать. Верхня палата парламенту Італії цього тижня має проголосувати за відповідний проєкт. Про це пише Reuters.

Відомо, що 18 листопада в Італії знайшли мертвою 22-річну студентку Джулію Чеккеттіні. Її вважали зниклою впродовж тижня після того, як вона пішла на зустріч зі своїм колишнім партнером. 

За словами сестри Джулії, пара розійшлася, проте вони разом ходили обирати сукню для випускної церемонії Джулії, яка мала відбутися 16 листопада. Правоохоронці вже заарештували колишнього партнера дівчини – його знайшли на сході Німеччини. Він вважається єдиним підозрюваним у вбивстві.

Прем’єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні прокоментувала інцидент: «Останніми днями ми всі сподівалися, що Джулія жива. На жаль, наші найбільші побоювання справдилися. Кожна жінка, вбита за «звинуваченнями» в тому, що вона вільна, – це відхилення, з яким не можна миритися, і яке спонукає мене припинити це варварство».

Очільниця головної опозиційної Демократичної партії Італії Еллі Шляйн закликала до двопартійних зусиль у боротьбі з насильством щодо жінок. Зокрема, вона пропонує запровадити у школах уроки з поваги й вивчення стосунків між людьми, щоб «викорінити токсичну патріархальну культуру контролю над тілом і життям жінок».

Згідно з даними Міністерства внутрішніх справ Італії, станом на 12 листопада 2023 року в країні було вбито 102 жінки, серед них 53 загинули від рук своїх партнерів або колишніх партнерів. Для порівняння, у 2022 році в Італії було вбито 51 жінку, а у 2020 й 2021 роках – близько 70. 

Очікується, що в Італії 25 листопада відбудуться демонстрації з нагоди  Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.