Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗастосунок для знайомств Bumble опублікував прогнози тенденцій у стосунках у 2024 році

Турбота про себе й зосередження на цінностях

Застосунок для знайомств Bumble зробив передбачення щодо того, які тенденції в стосунках будуть популярними в наступному році. Про це пише Mashable.

Bumble провів глобальне дослідження у вересні цього року, у якому взяли участь понад 26 800 людей. Серед прогнозів на 2024 – переосмислення довготривалості стосунків і домінування емоційної близькості над сексуальною.

Різниця у віці

Bumble виявили, що люди готові до стосунків з партнерами, які будуть молодші за них. Згідно з дослідженням, для 63% опитуваних вік не є визначальним фактором, а 59% жінок стали більш відкритими до стосунків із людьми, молодшими за них самих.

Крім того, 35% жінок стверджують, що за останній рік почали менше засуджувати стосунки з різницею у віці.

Знайомства, які ґрунтуються на спільних цінностях

Із часів пандемії COVID-19 зросла кількість людей, які хочуть, щоб потенційні партнери й партнерки переймалися тими ж суспільно важливими проблемами, що й вони й долучалися до їх розв’язання.

За статистикою Bumble, жінки менш відкриті до спілкування з людьми, чиї політичні погляди різняться з їхніми: 33% опитаних повідомили, що навряд продовжать спілкування з людиною, яка має іншу політичну думку.

Припинення культу самовдосконалення

Дослідження Bumble виявило, що 55% людей відчувають тиск через те, що змушують себе постійно самовдосконалюватися. Це впливає на психічне здоров’я та здатність будувати здорові стосунки: 24% вважають себе не гідними партнера, якщо вони не займаються саморозвитком.

Однак деякі люди виступають проти цієї тенденції: 68% жінок активно вчаться приймати себе, щоб бути щасливими тут і зараз, а 40% кажуть, що зустрічатимуться лише з тими, хто не буде намагатися їх змінити.

Емоційна близькість 

Упродовж кількох років зростає тенденція ходити на побачення з людьми, які піклуються про своє психічне здоров‘я. Третина опитаних (32%) вважає, що емоційна близькість важливіша за секс, а 78% жінок сказали, що в стосунках однаково важливо розуміти цінність і емоційної, і фізичної близькості. 

Турбота про себе

Дослідження показало, що 58% людей відкрито говорять про своє психічне здоров’я. Кожен третій опитаний (31%) надає перевагу «повільним побаченням» і ставить у пріоритет якість, а не кількість. Ця статистика вища для жінок: 36% шукають партнерів чи партнерок, які піклуються про себе.

Вразливість

Bumble виявив, що кожен четвертий чоловік у світі змінив свою поведінку й перестав боятись прояву власної вразливості у стосунках. Чоловіки підтвердили, що така відкритість позитивно впливає на їхнє психічне здоров’я, а 32% вважають, що відкритість і вміння показати свою слабкість є найважливішим аспектом стосунків.

Тривалість стосунків

У Bumble прогнозують, що у 2024 році буде чітко виражатися відмова від «традиційного» устрою стосунків. Зокрема, 31% опитаних жінок зазначили, що не хочуть дотримуватися загальноприйнятих часових меж й етапів у стосунках. Також вони воліють зустрічатися лише з тими людьми, які поділяють їхній світогляд.

72% опитаних жінок хочуть довгострокових стосунків, а 23% відсотки прагнуть одружитися. 16% опитаних вказали, що уникатимуть партнерів, які тиснутимуть на них.

Захоплення спортом

31% опитаних людей вважають, що інтерес до спорту є вагомим фактором для вибору потенційного партнера. Приблизно чверть (24%) стверджують, що спільне відвідування спортивних заходів є важливим дозвіллям, особливо серед мілленіалів і покоління Z.

«Ці тенденції підкреслюють позитивний зсув у бік визначення того, хто ти є, відхід від традиційних часових меж, переосмислення застарілих очікувань і пошук спільних цінностей», – прокоментував експерт із питань сексу і стосунків Шан Будрам.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.