Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«З феміністичним акцентом». Прем’єр Іспанії оголосив склад нового уряду

Серед 22 міністрів представлені 12 жінок

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес після перепризначення на посаді частково реформував уряд. У понеділок, 20 листопада, він представив оновлений склад кабінету міністрів, у якому більшість урядовців зберегли ключові посади.

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на El Mundo.

У новому складі представлені, як і раніше, 22 міністри, з них 12 – це жінки, чотири з яких будуть віцепрем’єрками. Це міністерка економіки, торгівлі й бізнесу Надя Кальвіньо, міністерка праці й соціальної економіки Іоланда Діас, міністерка з питань екології й демографії Тереса Родрігес і міністерка фінансів та державної служби Марія Монтеро.

На своїх посадах залишилися міністр закордонних справ Хосе Мануель Альбарес і міністерка оборони Маргарита Роблес, а також очільники МВС і Міністерства сільського господарства.

П’ять міністерських портфелів отримала крайня ліва партія Sumar Йоланди Діас. Її представники отримують, зокрема, міністерство охорони здоров’я й культури. Останнє реорганізували, передавши повноваження щодо спорту в Міністерство освіти. Його очолила Пілар Алегрія, яку також призначили представницею уряду.

Коментуючи склад нового уряду, Педро Санчес підкреслив, що він матиме «помітний феміністичний акцент» і складається з «людей, здатних не лише керувати, але й досягати домовленостей і пояснювати їх публічно».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.