Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Норвегії підтримали заборону конверсійної терапії

Таку практику заборонять застосовувати до дітей і дорослих, а також рекламувати

Парламент Норвегії після кількох років перемовин досяг згоди щодо законопроєкту про заборону конверсійної терапії. Це сукупність методик, включно з психіатричним, психологічним, медичним і релігійним «лікуванням» осіб, з метою змінити їхню сексуальну орієнтацію або гендерну ідентичність.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Dagbladet.

Домовленість означає, що в парламенті Норвегії буде гарантована більшість голосів за законопроєкт про заборону конверсійної терапії. За нього планують проголосувати в грудні цього року.

Законопроєкт передбачає кримінальну відповідальність за спроби змусити інших змінити сексуальну орієнтацію або гендерну ідентичність, зокрема «медичними, нетрадиційними або релігійними методами».

Конверсійну терапію заборонять і щодо дітей, і щодо дорослих, а також рекламу й плату за неї. Покарання – три роки ув’язнення, а в особливо тяжких випадках – шість років позбавлення волі.

Уряд норвезького прем’єра Йонаса Гара Стьоре представив законопроєкт ще навесні цього року після кількох років суперечок про те, який він повинен мати вигляд.

Законопроєкт критикували батьківські й релігійні групи. Вони стверджували, що такі зміни можуть утискати свободу вираження поглядів і свободу віросповідання. Законопроєкт врахував цю критику й передбачає, що тягар доведення злочину буде на стороні обвинувачення.

Конверсійна терапія заборонена в низці країн, зокрема у Франції, Новій Зеландії, Німеччині, Канаді. Останнім часом позбутися цієї практики намагаються також у Великій Британії й Ірландії.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.