Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнський Жіночий Конгрес уперше вручив нагороду за жіноче лідерство

Першою лауреаткою стала лікарка й волонтерка Наталя Лелюх

Український Жіночий Конгрес запровадив нагороду за жіноче лідерство. Вона отримала назву «Відзнака за визначні досягнення у сфері розвитку гендерної рівності та жіночого лідерства імені Мері О’Хейген».

Мері О’Хейген працювала в Україні п’ять років після Революції Гідності й очолювала український офіс Національного Демократичного Інституту (NDI). До цього вона працювала над розбудовою демократій у різних країнах світу. В УЖК кажуть, що Марі О’Хейген – одна з найкращих лідерок серед жінок.

«Відзнака імені Мері О’Хейген є символічною та втілює ідеї гендерної рівності й жіночого лідерства у всіх сферах суспільного життя», – зазначила Світлана Войцеховська.

Першою жінкою, яка отримала відзнаку від УЖК, стала українська лікарка-гінекологиня Наталя Лелюх. З 2014 року вона також є волонтеркою. Наталя Лелюх – авторка книжки «Відверта розмова про жіноче здоров’я».

«Це нагорода тим жінкам, які приходять до мене на прийом. Цю відзнаку отримує та жінка, яка фарбує губи в червоний попри безсонну ніч. Це та жінка, яка біля Куп’янська бігла за мною та кричала: «Почекайте, я забула вам віддати шкарпетки! Я сплела шкарпетки для ЗСУ», – сказала Наталя.

Вона додала: «Я пишаюсь нашими українськими жінками й тими діями, які вони роблять щодня. Кожна наша жінка, яка живе в Україні, варта нагороди».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.