Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЩоб подолати самотність: у шведському місті Лулео людей заохочують вітатися одне з одним

Через самотність майже половина мешканців міста віком від 16 до 29 років мали проблеми

Влада міста Лулео, що розташоване на півночі Швеції, запустила кампанію Säg hej! («Скажи привіт»), заохочуючи людей вітатися одне з одним. Так прагнуть зробити місто більш дружнім і подолати самотність. Про це пише The Guardian.

Дослідження показали, що 45% жителів Лулео віком від 16 до 29 років мали проблеми через самотність. Серед містян віком від 85 років цей показник був значно меншим – 39% серед жінок і 26% серед чоловіків. Пандемія COVID-19 змушувала людей тримати дистанцію, що також вплинуло на посилення відчуття самотності.

«Самотність та ізоляція – величезні проблеми в будь-яку пору року майже в будь-якій точці світу. Це повʼязано з часом, у якому ми живемо, із нашим стилем життя, де ми не зустрічаємося одне з одним, як раніше. Це посилюється взимку, коли ми менше перебуваємо на свіжому повітрі, менше спілкуємося», – розповів Мікаель Дален, який досліджує щастя й добробут у Стокгольмській школі економіки.

Працівниця муніципалітету Лулео Аса Коскі запевнила: коли з людьми вітаються незнайомці, у них з’являється відчуття належності й видимості.

«Дослідження показують, що це впливає на здоровʼя й на бажання допомагати одне одному. Якщо ви привітаєтеся зі своїми сусідами, ви, найімовірніше, і допоможете їм», – зауважила Аса Коскі.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що самотність є глобальною загрозою для здоров’я людини. Ризики є такими ж шкідливими, як викурювання до 15 цигарок на день, і навіть більшими, ніж ті, що пов’язані з ожирінням і недостатньою фізичною активністю.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.