Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСуд Швейцарії пом’якшив покарання за зґвалтування, бо воно тривало «лише 11 хвилин»

А потерпіла жінка подавала «неправильні сигнали»

У Федеральному суді Швейцарії вважають, що тривалість зґвалтування може вплинути на термін покарання злочинця. Про це пише Swissinfo.

Ідеться про справу, яка трапилася в лютому 2020 року, коли двоє чоловіків зґвалтували жінку в під’їзді її будинку. Зловмисникам було 17 і 33 роки.

У 2021 році Апеляційний суд Базеля пом’якшив вирок старшому ґвалтівнику й обґрунтував це тим, що, серед іншого, злочин тривав лише 11 хвилин. Крім того, у суді вважають, що перед злочином жінка подавала «неправильні сигнали» – перед тим, як її зґвалтували, вона мала добровільний статевий акт з іншим чоловіком у туалеті бару.

Рішення суду тоді збурило протести в кількох містах. Близько 500 людей зібралися перед судом у Базелі й мовчки тримали руки вгорі протягом 11 хвилин – стільки, скільки тривало зґвалтування.

22 листопада Федеральний суд погодився, що під час винесення вироку слід враховувати відносно короткий термін зґвалтування. Це рішення обурило людей. «Це особливо серйозний випадок, і я не думаю, що тривалість зґвалтування має відігравати роль», – зауважила парламентарка і юристка Барбара Штайнеманн швейцарському громадському телебаченню SRF.

Водночас Федеральний суд зазначив, що злочинця слід покарати суворіше, ніж визначив Базельський суд з інших причин. У Федеральному суді визнали, що під час призначення покарання винному не повинен враховуватися факт, що жінка раніше мала добровільний статевий акт з іншим чоловіком. 

Тепер справа повернеться до суду нижчої інстанції. Він має призначити суворіший вирок. Яким було початкове покарання, не вказується.

Щодо 17-річного кривдника, то суд у справах неповнолітніх Базеля виправдав його. Зараз апеляція на цей вирок розглядається в Апеляційному суді Базеля.

Нагадаємо, в липні цього року в Італії виправдали чоловіка за домагання до школярки, бо це «тривало менше 10 секунд».

Фото: Freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.