Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМіжнародна рада крикету заборонила трансжінкам брати участь у міжнародних жіночих змаганнях

Це має гарантувати «цілісність міжнародної жіночої гри й безпеку гравців»

Міжнародна рада крикету заборонила трансгендерним жінкам брати участь у жіночих змаганнях з крикету. Про це пише The Guardian.

Пояснюючи рішення, виконавчий директор МРК Джефф Аллардайс сказав: «Зміни до правил гендерного допуску стали результатом широкого процесу консультацій. Вони ґрунтуються на наукових даних і відповідають основним принципам, розробленим під час перегляду. Інклюзивність неймовірно важлива для нас як для спорту, але нашим пріоритетом був захист цілісності міжнародної жіночої гри й безпеки гравців».

Нова політика з’явилася через два місяці після суперечок навколо спортсменки з Канади Даніель МакГей. Вона стала першою трансгендерною гравчинею в крикет, яка взяла участь в офіційному міжнародному матчі під час матчу жіночого T20 проти Бразилії. Згідно з попередніми правилами МРК, які базувалися на зниженні рівня тестостерону, МакГей відповідала усім критеріям відбору.

Однак тепер в МРК заявили: «Учасниці, які пройшли через будь-яку форму чоловічого статевого дозрівання, не матимуть права брати участь у міжнародній жіночій грі незалежно від того, які операції вони робили».

Нова політика стосується лише міжнародного жіночого крикету. Окремі країни зможуть запроваджувати власну політику щодо внутрішньої гри.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.