Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНа тлі вбивства студентки. В Італії відбулася багатотисячна акція проти насильства над жінками

Насильство щодо жінок залишається одним із найпоширеніших порушень прав людини

В Італії 25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, відбулася акція на захист прав жінок. Про це пишуть Associated Press і Telegraph.

Акції організувала феміністична асоціація Non Una Di Meno, вони відбулися в низці італійських міст, зокрема в Римі, Неаполі й Мілані. До демонстрацій приєдналися кілька сотень тисяч людей, серед яких були й італійські знаменитості.

Під час акцій учасники згадували загибель 22-річної студентки Джулії Чеккеттіні, яку, імовірно, убив її колишній партнер. Дівчину вважали зниклою з 11 листопада після того, як вона пішла на зустріч із колишнім. Її тіло знайшли за тиждень, 18 листопада, у канаві біля озера в передгір’ях Альп. Судмедексперт зазначив, що на тілі Джулії було 26 ножових поранень, а також травми, що свідчить про те, дівчина намагалася відбити удари.

19 листопада ексбойфренда Джулії знайшли в Німеччині й заарештували. Його вважають єдиним підозрюваним у вбивстві.

Убивство Джулії Чеккеттіні викликало хвилю обурення в Італії, а жінки заявили, що це стало наслідком укорінених у суспільстві патріархальних поглядів. Італійське державне телебачення RAI повідомило, що за кілька днів після виявлення тіла Чеккеттіні кількість дзвінків на національну гарячу лінію для жінок, які постраждали від насильства, збільшилася з 200 до 400 на день. Зокрема, було багато дзвінків від батьків молодих дівчат.

Минулого тижня парламент Італії схвалив нові заходи щодо боротьби з насильством щодо жінок. Серед заходів, які впроваджуватимуть, – кампанія в школах, спрямована на боротьбу з сексизмом, мачизмом, психологічним і фізичним насильством щодо жінок.

Насильство щодо жінок і дівчат залишається одним із найпоширеніших порушень прав людини у світі. Згідно з даними ООН, у всьому світі понад 700 мільйонів жінок (майже кожна третя) принаймні раз у житті зазнавали фізичного й сексуального насильства з боку партнера, сексуального насильства з боку не свого партнера або обох.

Дані Міністерства внутрішніх справ Італії свідчать, що 2023 року в Італії було вбито 106 жінок, серед них 55 загинули від рук своїх партнерів або колишніх партнерів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.