Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Британії заарештували двох футбольних уболівальників, бо вони ображали арбітриню

Поліція заявила, що «не терпить жодних форм ненависті»

У британському місті Бірмінгем під час футбольного матчу команд «Бірмінгем Сіті» й «Шеффілд Венздей» заарештували двох молодиків, які вигукували образи на адресу арбітрині Ребекки Велч. 

Поліція затримала двох 17-річних хлопців за підозрою в порушенні громадського порядку, пише The Athletic.

У заяві клубу, опублікованій напередодні матчу з «Шеффілд Венздей», ідеться, що Ребекка Велч зіткнулася з сексистськими й мізогінними коментарями щодо себе під час матчу між «Сент-Ендрюс» і «Престоном».

У «Бірмінгем Сіті» повідомили, що були «глибоко розчаровані» через цей інцидент, адже перед грою вони попереджали вболівальників дотримуватися пристойної поведінки. Вони запевнили, що підтримуватимуть поліцію в розслідуванні.

У поліції також прокоментували інцидент: «Ми не терпимо жодних форм ненависті, і дуже важливо, щоб нам повідомляли про подібні злочини. Сьогодні День білої стрічки, який є початком 16-денної кампанії (16 днів активізму проти насильства – ред.). Вона зосереджує увагу кожного, особливо чоловіків і хлопців, на тому, що вони можуть зробити, щоб змінити поведінку й культуру, які призводять до насильства щодо жінок і дівчат».

Ребекка Велч – англійська футбольна арбітриня. У 2021 році стала першою жінкою, яку призначили судити матч Англійської футбольної ліги.

Фото: wikimedia

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.