Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПавліченко: більшає кількість кривдників, притягнених до відповідальності за домашнє насильство

Також зростає частка повідомлень про домашнє насильство від чоловіків

За 10 місяців 2023 року Національна поліція отримала 244 тисячі заяв про вчинення домашнього насильства. 77% заяв надійшло від жінок, 20% – від чоловіків, решта – від дітей.

Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко. Вона відзначила, що кількість звернень про домашнє насильство збільшується, хоча частина територій перебувають під окупацією, а багато українців виїхали за кордон.

«Зростає частка звернень чоловіків. Але ми бачимо, що й кількість кривдників, яких притягують до відповідальності поліцейські, теж більшає відносно кількості звернень. Тому ми говоримо й про те, що поліція відслідковує й реагує на ці виклики», – наголосила заступниця очільника МВС.

Раніше заступниця голови КМДА Марина Хонда повідомляла, що впродовж року до київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству надійшло 4324 звернення щодо домашнього насильства. Це майже на 67% більше, ніж за весь 2022 рік. 

Як зазначила заступниця, мобільні бригади вже надали майже дві тисячі консультацій, пов’язаних із домашнім насильством, а 263 людини перебували в місцях тимчасового безпечного перебування.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.