Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Пакистані дівчину вбили за те, що її фото з’явилося в соцмережах. Поліція почала розслідування

Це чергове вбивство «в ім’я честі» родини

Поліція Пакистану розслідує вбивство 18-річної дівчини, до якого, імовірно, закликала рада сільських старійшин, відомих як джирга. Усе через те, що світлина дівчини і її подруги з’явилася в соцмережах. Про це пише Reuters.

За словами Масуд Хана, заступника очільника поліції району Колай-Палас на північному заході Пакистану, до вбивства, ймовірно, причетні родичі молодої жінки по чоловічій лінії. Іншу дівчину вдалося врятувати, вона перебуває в безпеці з родиною.

Хан додав, що публічні фото є табуйованими в тому регіоні, де мешкають дівчата.

Щороку в Пакистані, переважно в глибоко консервативних сільських районах, убивають сотні жінок «в ім’я честі» родини. Їх позбавляють життя за «злочини», як-от: втеча, позашлюбні або дошлюбні стосунки, подружня зрада чи інші порушення «жіночої скромності».

У 2016 році від «убивства честі» загинула пакистанська блогерка й акторка Канділ Балоч: її задушив рідний брат Васім через її активність у соцмережах. Дівчина публікувала дописи попри погрози й жорсткоке ставлення. Для багатьох дівчат у Пакистані Канділ Балоч стала символом боротьби за права жінок.

Торік Пакистанський апеляційний суд виправдав Васіма за вбивство сестри.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.