Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКатолицька церква Іспанії виплатить компенсації постраждалим від сексуального насильства

Навіть у випадках, коли справи не завершені через смерть кривдника

Католицька церква Іспанії буде виплачувати компенсації постраждалим від сексуального насильства. Це робитимуть навіть у тих випадках, коли справи не були завершені через смерть священика-кривдника. Про це пише Reuters.

Генеральний секретар Конференції єпископів Іспанії Франциско Гарсія Маган сказав, що у випадках, коли вирок не винесено, церква «буде платити, якщо злочинець помер або якщо є цивільний термін давності».

«Це потрібно буде розглядати в кожному конкретному випадку. І якщо буде моральний висновок, то буде й моральне відшкодування», – додав Гарсія Маган.

За його словами, іспанські єпископи одноголосно схвалили «цілісний план» із виплати компенсацій постраждалим. До цього церква відмовлялася робити це у випадках, якщо кривдник помер.

Церква й насильство

Упродовж останніх 20 років римо-католицьку церкву сколихнула низка скандалів щодо сексуального насильства у всьому світі, від якого часто страждали діти. У березні 2022 року парламент Іспанії схвалив створення незалежної комісії на чолі з омбудсменом, яка розслідуватиме обвинувачення в сексуальному насильстві над дітьми в католицькій церкві.

Розслідування виявило, що з 1940 року в Іспанії понад 200 тисяч дітей постраждали від сексуального насильства з боку римо-католицького духовенства Іспанії. Омбудсмен Іспанії Анхель Габілондо розкритикував церкву за її бездіяльність і спроби приховати або заперечити зловживання. Він пропонував створити державний фонд для виплати компенсацій постраждалим від насильства.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.