Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЕкспрацівниця Bibimoney засудила свого керівника за дискримінаційні слова про менопаузу

Чоловік заявив, що в неї менопауза, бо його не влаштувала її поведінка

Колишня очільниця й фінансова директорка фінтех-компанії Bibimoney виграла справу про дискримінацію й відсудила 5500 фунтів стерлінгів (майже 7 тисяч доларів) компенсації у свого колишнього керівника. Як пише Daily Mail, його не влаштовувала її поведінка, тож він списав це на нібито її менопаузу.

Деббі Томас працювала Bibimoney з 2016 року. У лютому 2022-го вона попередила генерального директора Ширазу Джессі, що компанії потрібне додаткове фінансування, інакше за чотири місяці її доведеться закрити. Також Томас пропонувала викупити бізнес. Про фінансовий стан компанії вона повідомила й батька, двоюродного брата Ширази Джессі, які теж були акціонерами компанії.

Це призвело до «псування» стосунків із гендиректором. Він заявив, що поведінка Томас зумовлена менопаузою.

У суді Томас пояснила, що визання компанії неплатоспроможною могло поставити під загрозу її професіоналізм. У березні 2022 року жінка написала акціонерам Bibimoney з проханням повернути борг у розмірі в понад два мільйони фунтів стерлінгів, який компанія мала перед нею.

Після цього жінку зняли з посади директорки, а згодом звільнили її партнера Мартіна Хайна. У відповідь Деббі Томас звернулася до суду. 

Суд визнав, що коментар про менопаузу «порушив її гідність» і створив для неї «залякувальне, вороже, принизливе» середовище.

«Я була шокована всім цим. У мене дві доньки. Моя 17-річна дівчинка почула коментар і була обурена більше за мене. Якби це сталося до руху MeToo, я, ймовірно, не подумала би про це. Моя кар’єра була применшена одним коментарем. Це було болючіше, ніж будь-що інше, це просто знівелювало все... Я зробила це для всіх жінок у цій фірмі. Я відчувала, що мушу це зробити – просто щоб показати йому, що це неправильно», – прокоментувала Деббі Томас.

Водночас у суді відхилили її додаткові претензії щодо несправедливого звільнення й несправедливої поведінки через те, що вона повідомила про свої проблеми.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.