Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Японії почали продавати засоби екстреної контрацепції без рецепта

Поки що на пробній основі

У японських аптеках почали продавати засоби екстреної контрацепції без обов’язкового рецепта від лікаря. Поки що це відбувається на пробній основі, пише BBC.

У межах пілотного проєкту пігулки будуть доступні в 145 аптеках. Раніше їх можна було придбати лише в клініках або аптеках за рецептом від лікаря. 

Початковий етап безрецептурного продажу в Японії охопить лише 0,2% з 60 тисяч аптек країни, що, на думку правозахисників, є недостатнім. Вони закликають Міністерство охорони здоров’я забезпечити швидкий і повний доступ до пігулок в усіх аптеках без обмежень.

Можливість продажу засобів екстреної контрацепції без рецепта вперше обговорювали ще у 2017 році. Проте чиновники не схвалили ідею, заявивши, що це заохочуватиме до безвідповідального вживання препарату.

Після громадських консультацій Міністерство охорони здоров’я отримало переважну підтримку населення (97%) і дозволило продаж засобів екстреної контрацепції на експериментальній основі. Залежно від результатів випробувань Японія може схвалити їх повне впровадження.

Засоби екстреної контрацепції доступні без рецепта в близько 90 країн. В Україні також закликали зробити засоби доступними без рецепта. У вересні МОЗ підтримало пропозицію.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.