Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМіжнародну IT-конференцію в Латвії звинуватили у створенні фейкових спікерок для заходу

Організатори нібито вдавалися до такого впродовж останніх трьох років

Міжнародну IT-конференцію DevTernity, яка відбувається в Латвії, звинуватили у створенні несправжніх профілів спікерок і представленні їх як учасниць заходу. Про це пише Bloomberg.

Про вигадані профілі жінок у цьогорічному списку спікерів DevTernity заявив автор популярної IT-розсилки Гергелі Орош. Він також стверджував, що знайшов фальшиві жіночі профілі в списках спікерів, які виступали на минулих заходах. Жінки, які раніше вибули з конференції або відмовилися виступати, також не були видалені з вебсайту заходу.

Орош виявив, що серед учасників конференції мали бути інженерка в Coinbase та Ethereum Анна Бойко та старша розробниця WhatsApp Аліна Прохода. Орош стверджує, що таких жінок не існує. Крім того, він зазначив, що деякі зі спікерок, представлені на конференціях у 2021–2022 роках, також були несправжніми.

Це викликало обурення в учасників конференції. Майже половина із 23 спікерів відмовилися виступати на заході, тож його скасували.

Організатор заходу Едуард Сізовс заперечив твердження Ороша. Він пояснив, що на конференції мали виступити три жінки, але у двох із них згодом змінилися плани. Сізовс зауважив: через те, що їхні профілі досі відображалися в списку учасників на сайті (хоча їх уже не мало бути на конференції), деякі могли подумати, що організатори навмисне додали ці профілі, щоб підвищити гендерну різноманітність заходу. Сізовс зазначив, що профілі спікерок лишалися на сайті, доки він шукав їм заміну.

Також організатор визнав, що на сайті серед учасників з’явився автоматично згенерований жіночий профіль. Однак він знову наголосив, що не робив цього навмисно й пізніше видалив фейковий профіль.

Згідно з цьогорічним звітом групи захисту жінок в IT AnitaB.org, яка опитала 40 американських компаній, жінки становлять 29% у галузі IT.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.