Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні створили реєстр засуджених за сексуальні злочини проти дітей. Що відомо

Він має стати запобіжником від контакту зі злочинцями

Офіс генерального прокурора завершив перший етап наповнення Єдиного реєстру засуджених за злочини щодо дітей на сексуальному ґрунті. Він має стати запобіжником від контакту зі злочинцями.

Наразі за участі ювенальних прокурорів до реєстру внесли дані про всіх кривдників дітей, які вчинили злочини до його створення. Це більш ніж 600 злочинців. До реєстру також увійшли ті, чия судимість за злочини знята або погашена.

Особа потрапляє до електронної бази на підставі обвинувального вироку суду, який набрав законної сили. До бази вносяться відомості щодо прізвища, імені, по батькові засудженого, дати народження, місця проживання чи перебування, злочину, за який його було засуджено. Також вона міститиме дані про кримінальне покарання, фактично відбуте ним покарання й порушення правил адміністративного нагляду.

Окрім правоохоронців, доступ до реєстру матимуть директори шкіл і дитячих садочків, керівники державних адміністрацій і голови органів місцевого самоврядування.

«Завдяки цій можливості вони зможуть убезпечити дітей від контакту з особами, які вчинили кримінальні правопорушення на сексуальному ґрунті. І як результат у майбутньому – запобігання злочинності щодо малолітніх і неповнолітніх», – пояснили в Офісі генпрокурора. 

Наразі ювенальні прокурори працюють над подальшим наповненням реєстру.

Створення Єдиного реєстру педофілів Верховна Рада підтримала ще у 2019 році, а у 2021 році його почали тестувати.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.