Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМова ворожнечі в інтернеті переважно націлена на жінок – звіт ЄС

Вони стикаються з образами, домаганнями й підбурюваннями до сексуального насильства

Жінки найчастіше зазнають мови ворожнечі інтернеті. Серед іншого, вони стикаються з образливими висловлюваннями на свою адресу, онлайн-домаганнями й підбурюваннями до сексуального насильства. 

Про це пише Reuters із посиланням на звіт Агентства Європейського Союзу з основних прав (European Union Agency for Fundamental Rights, FRA).

Із січня до червня 2022 року в чотирьох країнах ЄС: Болгарії, Німеччині, Італії та Швеції – FRA дослідили контент на платформах YouTube, Telegram, Reddit і X (раніше відома як Twitter). Виявилося, що жінки були основними мішенями мови ворожнечі на всіх проаналізованих платформах у всіх чотирьох країнах. Серед інших груп, які також постраждали від мови ворожнечі, були роми, євреї й люди африканського походження.

Згідно з дослідженням, кількість ненависницьких постів, спрямованих проти жінок, майже втричі перевищила кількість постів, спрямованих проти людей африканського походження.

У звіті FRA наголошується, що такі тенденції мають спонукати ЄС і соціальні медіаплатформи бути більш уважними під час модерації контенту, у якому йдеться про стать й етнічну приналежність. 

Відповідно до закону ЄС про цифрові послуги, який набув чинності у 2022 році, великі технологічні платформи й пошукові системи повинні докладати більше зусиль для боротьби зі шкідливим і незаконним контентом, інакше їх оштрафують.

FRA повідомили, що не змогли отримати доступ до даних з Facebook й Instagram для проведення дослідження.

Ілюстрація: Freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.