Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ росії «рух ЛГБТ» визнали екстремістською організацією

Заборона почне діяти «негайно»

Верховний суд рф задовольнив позов Міністерства юстиції країни про заборону й визнання екстремістською організацією «міжнародний громадський рух ЛГБТ». Про це пише hromadske з посиланням на російське видання «Медиазона».

Засідання провели в закритому режимі, на нього пустили лише представників Мінʼюсту. Місцеві правозахисні організації зазначили, що до зали суду не допускали відповідачів чи зацікавлених, оскільки фактично «міжнародного громадського руху ЛГБТ» немає.

Заборона для «руху» почне діяти «негайно». Однак формально рішення набуде чинності в січні 2024 року, якщо його не оскаржать.

Позову російського Мінʼюсту передувало ухвалення двох репресивних законів проти ЛГБТК+. Спочатку закон про «пропаганду ЛГБТ» поширили на дорослих (до цього він діяв лише для дітей). Потім в рф заборонили трансгендерний перехід – і зміни в документах, і медичні втручання.

Раніше в листопаді заступник голови Мінʼюсту рф Андрій Логінов виступав перед ООН у Женеві й заявив що в росії «немає дискримінації ЛГБТ-людей».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.